Balancen mellem at være den bestemte og den strenge forælder

Som mor ved du, at verden kan være stor og farlig for en pige. Derfor giver det kun mening, at du gerne vil være beskyttende over for din datter. Dog kan man ende med at være overbeskyttende og streng, selvom man blot vil dem det bedste. 

Mor og datter til fest

Bestemt eller streng?

Hvad er forskellen på at være bestemt eller streng? Det er en svær balancegang, og det er noget, ingen rigtig ved, hvordan man rammer. Som forælder er det normalt at have et par regler, som barnet skal følge, fordi det er for barnets egen skyld. 

Dog vil der med tiden dukke ting og oplevelser op, som barnet gerne vil prøve, men som du er imod. Her bliver det svært. Du vil gerne undgå, at dit barn gør noget dumt eller noget farligt, men dumme ting er noget af det, man lærer af. 

Stol på dit barn

En dag vil dit barn nå den alder, hvor de får muligheden for at gøre ting, de ikke må, bag din ryg. Det kan være ting som alkohol, som du ikke synes, de er gamle nok til endnu. Men faktisk er det bedste, du kan gøre, at stole på, at de tager det rigtige valg. 

Og det gør de forhåbentligt, hvis du har forklaret dem dine bekymringer. Det handler om at snakke om ting såsom alkohol, så de lærer om de mulige konsekvenser ved det, så de selv kan bedømme, hvad der er bedst for dem, når de står i en situation med det foran dem.

Mor og datter krammer

Dit barns tryghed

Et barn med strenge forældre bliver ikke nødvendigvis et artigt barn, men det kan blive til et barn, og senere en voksen, som er god til at lyve. Hvis dit barn gør noget, de ikke må, der leder til problemer, er der to scenarier. 

De kan føle sig trygge nok til at komme til dig for hjælp, eller de kan være så bange for din reaktion at de ikke spørger dig til råds. Den gode forælder vil hellere have, at barnet gør noget dumt og spørger om hjælp, end at de gør noget dumt og holder det hemmeligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *