Få en flot frugthave hvert efterår

En frugthave kan være et dejligt sted at sidde i foråret, når blomsterne springer ud, og et hyggeligt sted at passe til efteråret, når frugter og bær rigtig kommer til sin ret! En lille frugtplantage i haven er en god mulighed for at få friske ingredienser til saft, kager og madlavning, og det kan blive en god aktivitet for familier og par at passe og pleje haven.

Men hvordan skal man gribe en frugthave an? Det kan du læse om her!

De rigtige planter

For at få den bedst mulige frugthave, skal du have de korrekte planter. Det er ikke alle plantearter, der klarer sig lige godt i al slags jord. Hvis du derfor har en grund på jord med højt ler- eller kalkindhold, skal du finde planter, der er velegnede til dette.

Du kan vælge at få planter med forskudte modningsperioder, så du i lange perioder kan nyde godt af forskellige slags frugter og bær. Du kan for eksempel sidde udenfor i sommervarmen og dufte til hyldeblomster, og helt indtil det sene efterår kan du nyde godt af forskellige æblesorter. Du kan anskaffe dig en bred variant af frugter og bær, måske endda druer, hvis du har værktøjerne og stedet til det!

I det danske klima er det også muligt at dyrke mange sydfrugter – hvis du har en god, solrig placering et sted i haven, kan du her dyrke en bred vifte af eksotiske frugttræer. Så skal du bare være sikker på, du kender til deres korrekte pleje.

Kilde: Plantecenterfyn

Korrekt pleje

Træer og planter er forskellige og har forskellige behov, og det er op til dig som haveejer at vide, hvordan de skal passes og beskæres. Hvis du ikke vælger at hyre en havemand til at tage sig af det, så kan det være værd at spørge i dit lokale plantecenter eller måske endda tage et kursus.

Med havearbejde kan man lære ved at gøre, men der er også mange muligheder for at få mere viden gennem bøger og serier. Havearbejde er nok den mest veldokumenterede hobby!

Det er altid en god idé at se din have igennem i det tidlige forår og sene efterår. Få beskåret det, du kan, inden alting springer ud, og hold styr på din have ved at trimme buskene med jævne mellemrum og tynde ud i alle grenene, så der kan komme mange lækre frugter og bær.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *