Sådan styrker du forholdet til din teenagedatter

Når din datter pludselig bliver en teenager, er der mange ting, der ændrer sig. Hun kommer i puberteten, og det kan mærkes på hendes humør, og nok også på hendes opførsel. Du er pludselig ikke ”sej” længere. Men du kan stadig være en god mor.

Mor og datter til jul

Lav ting sammen

Som teenager er det ikke lige så tiltrækkende for din datter at tilbringe tid med sine forældre. Derfor skal du være med til at gøre det attraktivt; find på sjove ting, I kan lave sammen, som du ved, hun kan lide. 

Det kan være madlavning, det kan være tegning, eller noget helt tredje. Spørg hende om hendes interesser og vis, at du er villig til at lære. 

Hun er ved at blive sin egen person med egne passioner; lad hende tage rollen som den, der kan lære fra sig, så I kan dele hendes interesser.

Giv hende plads, men undgå ensomhed

Når man er teenager, får man måske nogle andre behov for plads og privatliv, end man havde som barn. Det skal du selvfølgelig respektere. Nogle dage har hun måske mest af alt brug for plads, og det kan være det bedste for jeres begges skyld. 

Dog skal du huske at spørge ind til hende, hvis hun pludselig får meget brug for plads i længere tid af gangen. Du er nødt til at finde balancegangen imellem at give hende privatliv samtidig med at du sikrer hendes velvære.

Mor og datter i haven

Kend din datter

Den bedste måde at have et godt forhold til din datter på er ved at kende hende, og ved at lade hende kende dig. Fortæl hende om dig selv som teenager; fejl og pinlige historier, nye oplevelser og situationer, der gjorde dig klogere. Du har også været teenager engang, og det er noget, I skal huske, for det vil gavne jer begge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *